Baking powder gezichtspoeder

Als je de titel leest kun je denken “baking powder, bakpoeder? Dit is toch een site over beauty?” Dat klopt maar een nieuwe techniek en rage in de make up branche is baking en daarvoor gebruik je baking powder. Verschillende influencers doen het in hun tutorials om hun contour en  make up meer diepte en definitie te geven. Ook verschillende make up merken hebben er al op ingespeeld door gezichtspoeders te creëren die voor baking bedoelt zijn.

Hoe werkt het?

Nu kan je je afvragen hoe dit werkt. Je begint als volgt, breng eerst je foundation aan. Hierna komt je concealer op de plekken zoals onder je ogen, je voorhoofd, neusbrug en je kin. Wanneer je je concealer afpoedert met een vrij dikke laag doorzichtig matterend poeder of talkpoeder (babypoeder). Talkpoeder werkt net zo goed als de bakingpowders van make up merken. Breng daarna ook wat poeder aan onder je jukbeenderen. Dit laat je zitten voor ongeveer 5 tot 10 minuten. Je laat het dus op je gezicht ‘bakken’. Je eigen lichaamstemperatuur zorgt er dan voor dat de foundation en concealer goed gaan ‘setten’ op de plekken waar je de poeder hebt aangebracht. Na dat de 5 tot 10 minuten voorbij zijn kun je de poeder van je gezicht af vegen. Zodra je het eraf poedert lijkt het alsof de huid lichter is met een glow erbij. Het zorgt ook meteen voor een highlightend effect.

In de wereld van drag queens is baking al een bekende term en word het al veel langer gebruikt om de make up vlekkeloos te hebben. Maar pas sinds kort is deze techniek de hele beauty wereld ingekomen en gebruikt bijna iedereen deze techniek.

Mario Dedivanovic, de wereldbekende make up aritist, zweert bij baking als hij de make up van wereldberoemde reality star Kim Kardashian doet. Zoals je leest doen veel influencers zoals NikkiTutorials, James Charles en Laure Lee het maar ook beroemheden zoals Kylie Jenner en Kim Kardashian. Hiermee merk je dat het een echte trend is en bij de filmpjes zie je ook echt het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *