Ibiza look

Voor dit blog heb ik gevraagd aan Rochella de Wit of zij een look wou toelichten. Rochella is een opgeleid schoonheidsspecialist en heeft haar eigen salon genaamd Schoonheidssalon Roos.  Ze heeft ook een Facebookpagina.

Rochella de Wit:

Make-up is niet zomaar een kleurtje op je gezicht. Nee het is veel meer dan dat! In deze blog ga ik jullie wat tips en trics geven over make-up.

Wanneer je make-up aanbrengt is een goede basis belangrijk. Welke soort huid heb je? Denk hierbij aan vette huid, droge huid, donkere huid, lichte huid maar let er ook op of je een warme ondertoon of koude ondertoon hebt. Welke producten ga je gebruiken? Ga je een poeder of crème vorm gebruiken? en welke kleuren?

Hou voor ogen wat jij als resultaat wilt hebben. Waarvoor gebruik je make-up? gebruik je het om onzuiverheden te camoufleren of wil je je extra mooi maken voor een feestje? Bij elk thema hoort natuurlijk verschillende make-up looks. Voor bijvoorbeeld een uitgaansgelegenheid gebruik je wat meer heftige make-up.

Ik ga het vandaag over de festival/Ibiza look hebben en hoe je deze creëert.

Ibiza look

Wanneer je weet wat voor soort huid je hebt kan je daar de make-up op aanpassen. Nadat je jouw gezicht hebt gereinigd, kunnen we beginnen.

We beginnen natuurlijk ten alle tijden met een goede dagcrème. Deze zorgt voor de bescherming van de huid. Wanneer je onzuiverheden hebt zoals pukkeltjes brengen we daar met een kleine penseel kwast een groene concealer aan. Nu kan je denken waarom een groene concealer? Dit is omdat pukkeltjes vaak rood zijn en de tegenovergestelde kleur van rood is groen, het groene onderdrukt de rode kleur en valt hierdoor weg. Bij donkere ogen zoals wallen brengen we juist een oranje kleur aan. Let wel op dat je alles goed blend met bijvoorbeeld een beautyblender.

Shapen

Nu gaan we shapen met een wat grotere penseel. Dit houd in dat we de nadruk gaan leggen op de goede delen in het gezicht zodat deze meer naar voren komen. De bruine concealer kunnen we op de volgende plekken aanbrengen: jukbeenderen, onder de kin, langs de haarlijn en langs de neus. De lichte concealer brengen we aan net onder de jukbeenderen, de ogen, en het midden van het voorhoofd ook dit gaan we weer blenden. Nadat we dit hebben gedaan brengen we een foundation aan en poederen dit af.

Nu de basis klaar is gaan we over op de ogen. De kleuren die je gebruikt ligt helemaal aan wat voor kleur ondertoon je huid heeft. Heeft de huid een warme ondertoon dan gebruiken we warme kleuren. We brengen voor de Ibiza look een oogschaduw aan waar meerdere kleuren in verwerkt zijn. We werken met deze look het vaakst met de kleuren oranje, geel en paars. Hierna volgt de zwarte eyeliner boven het oog.

Wisten jullie dat een eyeliner boven je oog kleiner doet laten lijken en een wit potlood onder je ogen groter doet laten lijken.

Om de ogen net even dat extra te geven kun je gebruik maken van wimperextensions door deze op te plakken en anders breng je natuurlijk gewoon mascara aan. De wenkbrauwen kleur je iets bij met een bruin potlood. Daarna kam je deze nog even in model.

Je bent nu bijna klaar, je geeft de wangen nog wat extra kleur met een roze/rode blush.

De look maak je af met een mooie lipgloss met een zachte glitter. Nu ben je helemaal klaar met de prachtige festival/Ibiza look!

Voor mooie en fijne applicatiekwasten kun je even kijken op The Make-up Spot.

Hieronder zie je foto’s van het resultaat:

Ibiza LookIbiza Look

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *