Oogschaduw

Oogschaduw

Zoals de naam al zegt is dit product voor je ogen. Ik maak zelf vaak gebruik van een palette omdat hier meer kleuren inzitten waar je mooie combinaties mee kan maken. Ik gebruik op het moment een palette van Revolution.

Looks creëren

Met oogschaduw kun je heel veel verschillende looks creëren. Je kan diepte creëren, een cat eye look en nog veel meer. Ik begin zelf vaak met een matte witte kleur en verdeel dit over mijn gehele oog. Daarna pak ik een beige lichtbruine kleur en breng dit aan in de ‘crease’ van het oog, in dit deel van het oog breng je ook een donkere bruine kleur aan om zo diepte te creëren. Soms kies ik ervoor om ook nog een kleur met wat glitter eroverheen aan te brengen. Dit voor een iets meer opvallende oog look. Ik gebruik in de hoek van mijn oog altijd een witte kleur met glitters om er iets meer ‘wakker’ uit te zien. Deze kleur gebruik ik ook onder en boven mijn wenkbrauwen voor meer definitie.

Oogmake-up

Zoals ik al zei kan je veel doen met oogschaduw. Naast mijn palette van Revolution gebruik ik ook vaak de oogschaduw van m.a.c. dit is een iets duurder merk maar de pigmentatie van de kleuren is heel goed en het blijft ook lang zitten. Ik heb van dit merk de witte kleur met glitters voor in de ooghoeken en voor bij de wenkbrauwen en de donkerbruine kleur om diepte creëren gebruik ik van dit merk.

Andere look

Als ik iets anders wil dan mijn neutrale look gebruik ik vaak mijn palette van de Rosie colletion van Marks&Spencer make-up. In deze palette zit een hele mooie donkerrode/paarse kleur dit heel mooi is voor bijvoorbeeld feestje.

Oogschaduw

Ik zou graag nog beter worden in verschillende technieken voor het creëren van bepaalde looks. Hiervoor kijk ik graag naar de filmpjes van NikkieTutorials. Ik vind haar een van de beste make-up youtubers. Zij creërt veel looks met felle kleuren, diepte en een ‘cut crease’. Dit ziet er vaak heel mooi uit en het lijkt mij dan ook leuk om dit een keer uit te proberen. Wat voor mij vaak lastig is, is om een mooie look te creëren die ook door mijn bril te zien is. Doordat ik een bril draag is het soms lastig om te zien of ik wel of geen oog make-up draag. Wanneer ik een look vind die goed te zien is voor brildragers zal ik het delen in een blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *